A klasszikus ügyvédi iroda kereteiből talán kicsit kilóg, de számunkra rendkívül fontos a médiában folytatott tevékenységünk, ezért erről kicsit részletesebben is tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Századunkban a média látványos bővülése, mind jelentősebbé, amolyan önálló hatalmi ággá válása magával hozta, hogy egy-egy ügy kapcsán akár egyszerű emberek – nem közszereplők – is a figyelem középpontjába kerülhetnek. Bizonyára mindenki látott már egy baleseti riportban magára lényegében terhelő vallomást tevő autóvezetőt vagy bírósági tudósításokban vezetőszáron előállított vádlottat, amint személyiségi jogait felrúgva névvel és arcának kitakarása nélkül mutatja be a sajtó.

Számtalan magánszemély – vagy akár gazdasági társaság – konfrontálódik nap, mint nap olyan helyzetekben, ahol jó hírnevét, emberi méltóságát, becsületét vagy más személyiségi jogát súlyosan sértő módon tűnik fel különböző médiumokban, nem ritkán olyan módon, hogy azt később már nem lehet teljes egészében orvosolni.

Nem ritka, hogy akár egy büntető ügy sikere kerül kockára a nem eléggé átgondolt nyilatkozaton, de az sem, hogy emberi kapcsolatok, karrierek mennek tönkre egy valótlan vagy a valóságot hamis színben feltüntető cikk vagy videó nyomán. Egy vállalkozás vagy termék jó hírnevének sérelme ugyancsak számtalan negatív hatással, kárral járhat.

Évtizedes e jogterületen megszerezett jogi gyakorlatunkra és Magyarország vezető médiavállalkozásai képviseletében eltöltött időre alapozva vállaljuk, hogy Ügyfeleink sajtónyilatkozatait optimalizáljuk, felkészítjük őket a várható és számukra negatív hatású kérdésekre adható válaszok, illetve az ügyüket előrevivő tartalom kialakításában, segítünk annak időzítéséhez, a legmegfelelőbb forma és sajtó-orgánum megtalálásához.

Szükség esetén lehetőség van kommunikációs- és média szakemberek bevonására is irodánk felkérése alapján. A média világában járatlan ügyfeleink helyett vállaljuk az ügyükhöz tartozó médiastratégia kialakítását vagy akár a sajtónyilatkozatok megtételét, ha pedig e kőrben jogsérelem érte őket, akkor sajtó-helyreigazítási eljárás vagy személyiségi jogi és kártérítési per lefolytatását.

Természetesen örömmel vállaljuk a média területén dolgozó vállalkozások jogi ügyeinek vitelét is teljes körűen, a munkatársak jogi felkészítésétől egészen a peres eljárások képviseletéig.