Dr. Kozma Péter

Dr. Kozma Péter

Még A XX. században, Budapesten születtem kálvinista, értelmiségi családban. 1979-ben érettségiztem a Budapesti Szent István Gimnázium angol nyelvi tagozatos osztályában. 1982-tol az ELTE Állam és Jogtudományi Karának nappali tagozatára jártam, cum laude minősítésű diplomámat 1987-ben szereztem. 1995-97 között az ELTE JTI „Közlekedési szakjogász” képzésén vettem részt. Angol nyelvtudásom van.

1987-88-ban az Állami Bér és Munkaügyi Hivatalban dolgoztam. 1988-tól 1991-ig a Hungária Biztosító Rt Budapesti Gépjármű-kárrendezési Igazgatóságának Jogi Osztályán vállaltam jogtanácsosi munkát, szakvizsgámat is itt tettem le.1991-tol dolgozom ügyvédként.

Társadalmi szervezeti tagságaim: Budapesti Ügyvédi Kamara (1991), Magyar Újságírók Országos Szövetsége (1997), Közlekedési Bírák Egyesülete (2000).

Két felnőtt lányom van. Arra a bizonyos „lakatlan szigetre” Őket, pár könyvet, jazz lemezt és a kerékpáromat vinném el. 

Ügyvédi tevékenységemet 1991-ben a Budapesti 46. számú Ügyvédi Munkaközösségben kezdtem, ahonnan kiválva dr. Rab Mária ügyvéddel alapítottuk első irodánkat Zuglóban. Ez több átalakulás és tagcsere után 2020-ban nyerte el mai formáját, ahol elsődlegesnek tekintem a legtöbb jogterületet lefedő szakértő kollégák együttműködését az ügyfelek teljeskörű, professzionális kiszolgálása érdekében.

30 éves irodám megalakulása óta a klasszikus jogterületeken, elsősorban polgári valamint büntető peres és peren kívüli ügyek képviseletét látja el magánszemélyek és gazdasági társaságok megbízása alapján, illetve egyesületek, egyházak, alapítványok és gazdálkodó szervezetek, ezen belül is kiemelten Magyarország vezető médiavállalkozásainak jogi ügyeit intézi.

Ezúton is köszönöm minden eddigi olyan partnerünk és munkatársunk megtisztelő munkáját, akik már nem dolgoznak velünk, valamint barátaim és családom bátorítását, akik sokat segítettek az elmúlt évtizedekben!

Külön hálás köszönet dr. Varga Roland kollégámnak évtizede tartó segítségéért, kitartásáért és barátságáért.